Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mereng Pasta

Farklı pasta tarifi isteyenler buraya! Ahududulu Mereng Pasta tarifini sizin için hazırladık.

yaklaşık 6 - 8 dilim

biraz zaman alır 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Mereng Pasta

Hamur:

1,5 su bardağı un
1 çay bardağı Dr. Oetker Buğday Nişastası
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yumurta (orta boy)
1 su bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tutam tuz
100 g margarin veya tereyağı

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı krema
1 çay bardağı dondurulmuş ahududu
1 tatlı kaşığı toz şeker

Kaplama:

2 yumurta akı
1,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay kaşığı limon suyu

Süslemek için:

0,5 su bardağı dondurulmuş ahududu

Kalıp:

Dilimli derin kek kalıbı (Ø 16 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu bir kaba alıp kaşık ile karıştırın. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Şekerli vanilin, tuz ve margarini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edip düşük devirde kısa bir süre daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 30 - 35 Dakika

Fırından aldığınız keki 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Süt ve kremayı bir tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

Ahududu ve toz şekeri bir tencereye alın. Kısık ateşte arada karıştırarak püre haline gelinceye kadar yaklaşık 4-5 dakika kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

4

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan keki enlemesine üçe kesin. İlk katını pişirme kağıdı serilmiş bir tepsiye alın. Hazırladığınız ahududulu karışımın yarısını üzerine yayın. Üzerine 2 yemek kaşığı puding yayın ve ikinci kat keki koyun. Kalan ahududulu karışımı ve 2 yemek kaşığı puding yayın. Son kat keki kapatın. Kalan puding ile keki kaplayın ve buzdolabına alın.

5

Merengin hazırlanışı ve servis

Fırını ızgara ayarında 220°C'ye ayarlayıp çalıştırın. Yumurta aklarını cam veya metal kapta mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar 2-3 dakika çırpın. Düşük devirde çırpmaya devam ederek pudra şekerini azar azar ilave edin. Tamamını ekledikten sonra 2 dakika daha çırpın. Şekerli vanilin ve limon suyunu ekleyip 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız merengi düz uçlu sıkma torbasına doldurun. Kekin üzerini tamamen kaplayacak şekilde sıkın. Pişirme kağıdı ile fırın tepsisine alın. Fırının en üst rafına koyun, kapağını tam kapatmadan merengin yüzeyi hafif kızarıncaya kadar bekletin. Fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Pastayı servis tabağına alın ve buzdolabında 20 dakika daha bekletin. Ahududu ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.