Flag

Meyveli Kek

Yaklaşık 12 dilim
Orta
40 dk.
Kurutulmuş meyve parçaları ile hazırlanan nefis meyveli kek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dr. Oetker Profi Serisi Dilimli Derin Kek Kalıbı 22 cm

Malzemeler

Hamur
1,5 su bardağıtoz şeker
4yumurta
0,5 su bardağısıvı yağ
1 su bardağısüt
125 gyumuşak margarin veya tereyağı
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1portakal kabuğu rendesi
1 paketDr. Oetker Sade Kek Karışımı
2 paketDr. Oetker Karışık Meyve Parçaları
1,5 çay bardağıfındık kırığı
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Beyaz Çikolatalı Sos
1,5 su bardağısüt
1 - 2 yemek kaşığıfındık kırığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
Picture - Dr. Oetker Beyaz Çikolatalı Sos
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta ve toz şekeri bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine sıvı yağ, süt, margarin veya tereyağı, şekerli vanilin, portakal kabuğu rendesi ve sade kek karışımını ekleyip önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika daha çırpın. Meyve parçalarını ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Fındıkları ekleyip karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 60 dakika


Keki fırından alın. 10 dakika sonra ters çevirerek kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Sosun hazırlanışı ve servis

Beyaz çikolatalı sosu süt ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.


Sosu kekin üzerine dökün ve fındık kırığı serpin. Dilimleyerek servis yapın.