Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Hamuru fırın tepsisine alın, 30x40 cm boyutlarında yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından alın, ters çevirip pişirme kağıdından ayırın ve soğumaya bırakın.
Sütü tencereye alıp üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Soğuyan pandispanyayı ortadan, 15x40 cm boyutlarında 2 adet pandispanya elde edecek şekilde kesin.
İlk pandispanyayı servis tabağına alın ve meyve suyunun yarısı ile ıslatın. İkinci kat pandispanyadan, trafik lambası şekli verebilmek için aynı hizada 7-8 cm çapında 3 daire kesip çıkartın. Çıkardığınız parçaları ufalayın, badem ile birlikte hazırladığınız pudinge ekleyip karıştırın. Islattığınız pandispanyanın üzerine yayın. Üstüne ikinci kat pandispanyayı koyun ve kalan meyve suyu ile ıslatın.
Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3-4 dakika çırpın. Hazırladığınız krema ile pastayı kaplayın.
Meyveleri ayıklayıp küp şeklinde doğrayın. İkinci kat pandispanyada oluşturduğunuz çukurların her birini farklı bir meyve ile doldurun.
Su ve toz şekeri tencereye alın ve düşük ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Isındıktan sonra jelatini ilave edin ve eriyinceye kadar hızlıca karıştırın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edin. 1 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. 20 dakika bekletip kaşık ile meyvelerin üzerine yayın. Antep fıstığı ile pastanın kenarlarına çerçeve oluşturun. Buzdolabında 2-3 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta