Flag

Meyveli Su Muhallebisi

Yaklaşık 4 kase
Kolay
160 dk.
Muz, çilek ve kivi ile hazırlanan su muhallebisi tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Muhallebi için
1 adetmuz
5 - 6 adetçilek
1 adetkivi
0,5 çay bardağıiri kırılmış kabuksuz badem
1 çay bardağıDr. Oetker Buğday Nişastası
2 yemek kaşığıtoz şeker
1,5 su bardağısüt
1,5 su bardağısu
Üzeri için
1 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 yemek kaşığısu
1 yemek kaşığıgül suyu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Buğday Nişastası
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Ön hazırlık

4 adet kaseyi su ile çalkalayın. Muz, çilek ve kiviyi küp şeklinde doğrayın ve bademlerle birlikte kaselere paylaştırın.

2

Muhallebinin hazırlanışı

Nişasta ve toz şekeri bir kaseye alıp kaşık ile karıştırın. Süt ve suyu tencereye alın. Üzerine hazırladığınız karışımı ekleyin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve kaselerdeki meyvelerin üzerine dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.

3

Servis

Pudra şekerini bir kaseye alın. Üzerine 1 yemek kaşığı su ve 1 yemek kaşığı gül sununu ilave edin. Kaşık ile şeker eriyinceye kadar karıştırın. Bir bıçak yardımı ile kaselerin kenarlarından hava aldırarak su muhallebilerini servis tabaklarına ters çevirin. Üzerlerine gül aromalı şurubu dökün ve servis yapın.