Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Minik Vişneli Muffinler

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çikolatalı vişneli şirin görünümlü minik muffinler.

Yaklaşık 50 - 55 adet

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Minik Vişneli Muffinler

Hamur:

100 g yumuşak margarin
1 çay bardağı toz şeker
2 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Gourmet Kakao
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
40 g rendelenmiş bitter çikolata
90 g çekirdeksiz vişne

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Bitter Glazür
Antep fıstığı-bütün
vişne
badem-bütün

Kalıp:

Kağıt mini muffin kalıpları

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Margarin ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Yumurta, şekerli vanilin ve kakaoyu ekleyip 2 dakika daha çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Karışıma ilave edip 1 dakika çırpın. Üzerine rendelenmiş çikolatayı ilave edip mikserin düşük devrinde kısa bir süre daha çırpın.

Hamurdan yarım çay kaşığı alıp minik muffin kalıbına koyun. Üzerine 1 adet vişne koyup tekrar yarım çay kaşığı hamur koyun. Hamurun tamamını aynı şekilde muffin kalıplarına paylaştırın, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkartıp soğutun.

3

Süsleme ve servis

Glazür poşetini kaynatılmış ve 1-2 dakika soğumaya bırakılmış suya koyup 5 dakika bekletin. Sudan maşa ile çıkartın, kenarından kesin ve derin bir kaseye boşaltın. Muffinlerin yüzeylerini glazür ile kaplayın, üzerine vişne, badem veya Antep fıstığı batırıp donuncaya kadar bekletin.