Kağıt muffin kalıplarını fırın tepsisine veya metal muffin kalıbına sıralayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Küçük bir tencerede tereyağını eritin. Ocaktan alıp 2-3 dakika soğutun ve bisküvi kırıntılarını ekleyin. İyice karıştırıp muffin kalıplarına eşit şekilde paylaştırın. Bir çay kaşığı yardımıyla bastırarak düzleştirin. Krema hazırlanıncaya kadar buzdolabında bekletin.
Peynir, toz şeker ve şekerli vanilini çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Yumurtayı ekleyin ve yarım dakika çırpın. Sırası ile nişasta, limon suyu ve kremayı ilave edip her birini kısa süre çırpın. Muffin kalıplarına birer yemek kaşığı cheesecake dolgusu koyun. Yaban mersini ve ahududuların yarısını üzerine sıralayın. Sonra kalan dolguyu, üzerine de kalan meyveleri koyun. Fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından alın. Mini cheesecake’leri muffin kalıbında, bir kek ızgarası üzerinde yaklaşık on dakika bekletin. Ardından kalıptan çıkarın ve ızgara üzerinde oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabına alın ve yaklaşık 1 saat bekletin. Servis etmeden önce üzerlerine biraz pudra şekeri serpin.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar