Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Orman Meyveli Parfe

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ahududu ve böğürtlen meyveli, krem şanti ile hazırlanan parfe tarifi.

Yaklaşık 8 - 10 dilim

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Orman Meyveli Parfe

Malzemeler:

2 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
2 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 limon kabuğu rendesi
1 paket sade petit beurre bisküvi (iri kırılmış)
0,5 çay bardağı fındık kırığı
0,5 su bardağı ahududu (küçük parçalara kesilmiş)
1,5 su bardağı ahududu ve böğürtlen

Kalıp:

Dilimli derin kek kalıbı (Ø 24 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hazırlanışı

Sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetlerini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2-3 dakika çırpın. Üzerine limon kabuğu rendesini ekleyip kısa bir süre çırpın. Bisküvi, fındık kırığı ve yarım su bardağı ahududuyu ilave edip kaşık ile karıştırın.

Kalıbın tabanına 1,5 su bardağı ahududu ve böğürtleni yayın. Üzerine hazırladığınız karışımı döküp üzerini düzeltin ve streç film ile kapatın. Buzdolabının dondurucu bölümünde 3 saat bekletin.

Parfeyi dondurucudan çıkarıp 15-20 dakika bekletin ve ters çevirerek servis tabağına alın. Kalıbı çıkartıp bekletmeden dilimleyerek servis yapın.