Sütü bir tencereye alın ve üzerine sakızlı muhallebi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarini ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp mikserin en düşük devrinde 5 dakika çırpın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 20 dakika bekletin.
Soğuk portakal suyunu çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3-4 dakika çırpın. Üzerine soğumuş sakızlı muhallebiyi ekleyin ve mikserin düşük devrinde 2 dakika daha çırpın. Portakal kabuğunu ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı çay kaşığı ile boşluk kalmayacak şekilde kalıplara doldurun. Kapaklarını sıkıca kapatıp buzdolabının dondurucu bölümüne alın ve 4-5 saat bekletin.
Tatlıları dondurucudan çıkarın ve 5 dakika bekletin. Çubukları kalıplarından dikkatlice çıkarın ve servis tabagına alın. Portakal kabuğu ile süsleyin ve bekletmeden servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar