Flag

Orman Meyveli Yılbaşı Pastası

10 - 12 dilim
Orta
30 dk.
Orman meyveli dolgulu yılbaşı pastası tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Pandispanya için
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
4yumurta
0,5 su bardağısu
3 yemek kaşığısıvı yağ
25 gDr. Oetker Kakao
1 çay kaşığıtoz tarçın
Dolgu için
1 çay bardağıfrenk üzümü
1,5 su bardağıdondurulmuş ahududu
1,5 su bardağıdondurulmuş böğürtlen
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 çay bardağısu
1,5 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Kaplama için
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Süslemek için
1 tüpDr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
4 adetdondurma külahı
Dr. Oetker Süsleme Glazürü
2 - 3 yemek kaşığıHindistan cevizi rendesi

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
Picture - Dr. Oetker Süsleme Glazürü
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Pandispanya un, yumurta, su, sıvı yağ, kakao ve tarçını çırpma kabına alıp mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından alın, kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Frenk üzümü, ahududu ve böğürtlenleri bir tencereye alın. Üzerine toz şekeri ekleyin. Mısır nişastasını 1 çay bardağı su ile eriyinceye kadar karıştırın ve tenceredeki meyvelerin üzerine dökün. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. 

4

Şekillendirme ve dolgu

Pandispanyayı üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. Pandispanyanın üst kısmından çıkan katı ters çevirerek servis tabağına alın. Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile tarifine göre çırpın ve 1,5 cm çapında düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Servis tabağındaki pandispanyanın kenar kısmına halka şeklinde bir şerit krema sıkın. İçe doğru 2 cm boşluk bırakıp daha küçük bir halka daha sıkın. Yine boşluk bırakarak orta kısma da bir halka sıkın. Bıraktığınız boşluklara kaşık yardımı ile hazırladığınız meyveli karışımın yarısını koyun. İkinci kat pandispanyayı üzerine kapatın ve aynı şekilde üç adet çember sıkın ve boşluklara meyveli karışımı koyun. Üçüncü kat pandispanyayı üzerine kapatın. Kalan krema ve pastayı buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

5

Kaplama ve süsleme

Pasta kremasını süt ile tarifine göre çırpın ve pastayı kaplayın. Buzdolabındaki kremayı alın ve çırpma kabına sıkın. Yeşil jel renklendiriciyi ilave edin ve mikser ile kısa bir süre çırpın. Kremayı 3 mm çapındaki yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Dondurma külahlarını ters çevirerek pastanın üzerine batırın, yüzeylerini yeşil krema ile kaplayarak çam ağacı şekli verin. Kırmızı süsleme glazürü ile süsleyin. Hindistan cevizi rendesi serpin ve dilimleyerek servis yapın.