Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Portakallı Muffinler

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Muskat rendesi ve bal da içeren portakallı muffin tarifi.

24 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Portakallı Muffinler

Hamur:

150 g yumuşak margarin
2 yemek kaşığı bal
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
3 yumurta (orta boy)
2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 portakal kabuğu rendesi
1 - 2 çay kaşığı muskat rendesi

Üzeri için:

2 adet portakal
1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
80 g sütlü çikolata

Kalıp:

Kağıt muffin kalıbı

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kağıt muffin kalıplarını fırın tepsisine sıralayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamur hazırlanışı ve süsleme

Margarini 3 dakika krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Bal, şekerli vanilin, yumurtalar, un, hamur kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi ve muskat rendesini karışıma teker teker ekleyin, her birini yarımşar dakika çırpın. Hazırladığınız yumuşak hamuru, muffin kalıplarına paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkartıp soğutun.

3

Portakalları mutfak robotunda püre haline getirin. Pudra şekerini ilave edip karıştırın. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Hazırladığınız çikolata ve portakal püresi ile muffinleri süsleyin. Arzuya göre üzerlerine inci şekerleri serpin.