Flag

Puding Hazinesi

4 adet
Zor
90 dk.
Kurabiye hamurundan hazırlanan kutuların içine puding doldururken çocuklar çok eğlenecek.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2 - 2,5 su bardağıun
1 tutamDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tutamtuz
2yumurta sarısı
1 yemek kaşığısu
125 gyumuşak margarin
Üzeri için
1yumurta akı (çırpılmış)
Fındıklı karışım
1yumurta akı
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 çay bardağıöğütülmüş fındık
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Kakaolu Puding
3 su bardağısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kakaolu Puding
1

Ön hazırlık

Kartondan 4x35 cm boyutlarında 4 adet şerit kesin. Alüminyum folyo ile kaplayıp kare şeklinde çerçeve elde edecek şekilde katlayın ve ataçla tutturun. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Şeker, şekerli vanilin, tuz, yumurta sarısı, su ve margarini ekleyip iyice yoğurun. 2-3 mm kalınlığında açın. 8x8 cm boyutlarında 8 adet kare kesin. Dördünü kalıpların içine oturtun, kapak olarak kullanılacak kalan dört kareyi de pişirme kağıdının üzerine sıralayın. Kalan hamurdan 8 cm uzunluğunda ve 4 cm genişliğinde 16 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıpların içine duvar şeklinde oturtun. Kalıpların içindeki hamurları çatal ile delin.


Çırpılmış yumurta akını hamurların üzerine sürün.


Diğer yumurta akını şeker ile çırpın, fındığı ekleyip karıştırın. Krema torbası ile kapakların üzerine fiyonk şeklinde sıkın. Fırının orta katında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Soğutup kalıplardan çıkartın.

3

Pudingin hazırlanışı

3 su bardağı sütü bir tencereye boşaltın. Üzerine puding poşetini ilave edin ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Mikser ile çırpın ve kutuların içine doldurun. Arzuya göre fındık ile süsleyin ve kapaklarını kapatın.