Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Puding Hazinesi

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kurabiye hamurundan hazırlanan kutuların içine puding doldururken çocuklar çok eğlenecek.

4 adet

biraz zaman alır 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Puding Hazinesi

Hamur:

2 - 2,5 su bardağı un
1 tutam Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tutam tuz
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı su
125 g yumuşak margarin

Üzeri için:

1 yumurta akı (çırpılmış)

Fındıklı karışım:

1 yumurta akı
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı öğütülmüş fındık

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Kakaolu Puding
3 su bardağı süt

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kartondan 4x35 cm boyutlarında 4 adet şerit kesin. Alüminyum folyo ile kaplayıp kare şeklinde çerçeve elde edecek şekilde katlayın ve ataçla tutturun. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Şeker, şekerli vanilin, tuz, yumurta sarısı, su ve margarini ekleyip iyice yoğurun. 2-3 mm kalınlığında açın. 8x8 cm boyutlarında 8 adet kare kesin. Dördünü kalıpların içine oturtun, kapak olarak kullanılacak kalan dört kareyi de pişirme kağıdının üzerine sıralayın. Kalan hamurdan 8 cm uzunluğunda ve 4 cm genişliğinde 16 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıpların içine duvar şeklinde oturtun. Kalıpların içindeki hamurları çatal ile delin.

Çırpılmış yumurta akını hamurların üzerine sürün.

Diğer yumurta akını şeker ile çırpın, fındığı ekleyip karıştırın. Krema torbası ile kapakların üzerine fiyonk şeklinde sıkın. Fırının orta katında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Soğutup kalıplardan çıkartın.

3

Pudingin hazırlanışı

3 su bardağı sütü bir tencereye boşaltın. Üzerine puding poşetini ilave edin ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Mikser ile çırpın ve kutuların içine doldurun. Arzuya göre fındık ile süsleyin ve kapaklarını kapatın.