Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Pudingli Parfe

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Vanilyalı ve bitter çikolatalı puding ile hazırlanan iki renkli parfe.

Yaklaşık 8 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Pudingli Parfe

Malzemeler:

1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
2 su bardağı süt
1 su bardağı krema
1 poşet Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
2 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Ganaj:

50 g bitter çikolata
5 - 6 yemek kaşığı krema

Kalıp:

Dikdörtgen kek kalıbı (11x20 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Vanilyalı pudingin hazırlanışı

2 su bardağı sütü ve 1 su bardağı kremayı bir tencereye alın. Kaşık veya çırpma teli ile iyice karıştırın ve üzerine vanilyalı puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Soğuyan pudingi mikser ile 2 dakika çırpın.

2

Bitter çikolatalı pudingin hazırlanışı

2 su bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine bitter çikolatalı puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Soğuyan pudingi mikser ile 2 dakika çırpın.

3

Parfenin hazırlanışı

1,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alıp üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız krem şantinin yarısını vanilyalı pudinge, kalan yarısını da çikolatalı pudinge ekleyin. Her iki pudingi de ayrı ayrı mikserin orta devrinde ikişer dakika çırpın.

Kalıbın iç kısmını streç film ile kaplayın. Vanilyalı puding ile başlayıp her iki pudingten de 4 kat olacak şekilde yayın. Üzerini streç film ile kapatıp dondurucuda 5-6 saat bekletin.

4

Ganajın hazırlanışı ve süsleme

Kremayı küçük bir tencereye alın ve kısık ateşte kaynayıncaya kadar bekletin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp bekletmeden çikolatayı ilave edin ve eriyinceye kadar kaşık ile karıştırın. Parfeyi dondurucudan çıkarın. Ters çevirerek servis tabağına alın ve streç filmi çıkarın. Hazırladığınız ganajı pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurup ucunu makas ile kesin. Parfenin üzerine şeritler şeklinde sıkarak süsleyin. Bekletmeden dilimleyerek servis yapın.