Flag

Pudingli Parfe

Yaklaşık 10 - 12 dilim
Kolay
380 dk.
Bitter çikolatalı puding, tavukgöğsü ve krem şanti ile hazırlanan ahududulu parfe.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Malzemeler

Malzemeler
1 poşetDr. Oetker Tavukgöğsü
2,5 su bardağısüt
25 gmargarin
1 poşetDr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
2,5 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
0,5 çay bardağıfındık kırığı
1 su bardağıahududu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Tavukgöğsü
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Tavukgöğsü

2,5 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine tavukgöğsü poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarini ilave edin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

2

Puding

2,5 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan aldıktan sonra arada karıştırarak 10-15 dakika soğutun.

3

Krem şanti

Yarım su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltıp mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3-4 dakika çırpın.

4

Parfe karışımı

Krem şantinin yarısını pudingin üzerine ekleyin. Mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Kalıbın içine streç film serin. Hazırladığınız pudingi kalıba dökün.


Soğuyan tavukgöğsünü mikserin orta devrinde 1 dakika çırpın. Üzerine kalan krem şantiyi ekleyip 2 dakika daha çırpın. Üzerine fındık kırığı ve ahududuyu ilave edip kaşık ile yavaşça karıştırın. Kalıptaki pudingin üzerine uzunlamasına orta kısma dökün ve düzeltin. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabının dondurucu bölümünde 5-6 saat bekletin.

5

Süsleme ve servis

Tatlıyı dondurucudan çıkarıp 5 dakika bekletin ve ters çevirerek kalıptan çıkarın. Streç filmi çıkarıp arzuya göre krem şanti ve ahududu ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.