Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Renkli Merengli Pasta

(0)
4 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ahududu ve badem dolgulu mereng kaplı pasta.

Yaklaşık 8 - 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Renkli Merengli Pasta

Hamur için:

1 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yumurta (orta boy)
2 yumurta sarısı
0,5 çay bardağı toz şeker
0,5 çay bardağı süt
0,5 çay bardağı sıvı yağ
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Orman Meyveli Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon
1 su bardağı ahududu
1 çay bardağı iri kırılmış badem

Üzeri için:

2 yumurta akı
1,5 - 2 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
25 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
25 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta, yumurta sarıları ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 5 dakika çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ, un karışımı ve şekerli vanilini ilave edip mikserin düşük devrinde 2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından alın, 5 dakika bekletip kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra pişirme kağıdından ayırın ve enlemesine üçe kesin.

3

Dolgunun hazırlanışı

Krem şantiyi soğuk süt ile tarifine göre çırpın. Limon aromasını ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Kekin ilk katını pişirme kağıdı üzerine alın, üzerine krem şantinin yarısını yayın. Ahududu ve bademlerin yarısını sıralayın. İkinci kat keki üzerine kapatın. Kalan krema, ahududu ve bademler ile aynı şekilde hazırlayın ve üçüncü kat keki bombeli yeri üste gelecek şekilde kapatın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.

4

Merengin hazırlanışı ve pişirme

Fırını ızgara ayarında 220°C'ye ayarlayıp çalıştırın. Yumurta aklarını mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar 2-3 dakika çırpın. Düşük devirde çırpmaya devam ederek pudra şekerini azar azar ilave edin ve 2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız merengin yarısını ayrı bir çırpma kabına alın. Sarı jel renklendiriciyi ekleyin ve düşük devirde kısa bir süre çırpın. Kalan merenge kırmızı jel renklendiriciyi ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız renkli merengleri ayrı ayrı yıldız uçlu krema sıkma torbalarına doldurun ve pastanın üzerini kaplayacak şekilde sıkın. Pişirme kağıdı ile fırın tepsisine alın. Fırına koyun ve kapağını tam kapatmadan merengin yüzeyi hafif kızarıncaya kadar bekletin. Fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Pastayı servis tabağına alın ve buzdolabında 20-25 dakika daha bekletin. İnciler ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.