Flag

Sade Bisküvi

Yaklaşık 30 adet
Kolay
60 dk.
Temel sade bisküvi tarifi kolayca nasıl yapılır, bisküvü malzemelerinde tereyağı kullanılır mı?
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2 su bardağıun
150 gyumuşak margarin veya tereyağı
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1yumurta sarısı
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine margarin veya tereyağı, pudra şekeri, yumurta sarısı ve şekerli vanilini ekleyip 3-4 dakika yoğurun.


Picture - Biskuvi-Sekilendirme.JPG

Hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın. Değişik şekillerde kurabiye kalıpları ile kesip fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika


Fırından çıkarıdığınız kurabiyeleri tepsiden alın ve soğumaya bırakın.