Sakızlı Muhallebili Çilekli Tatlı

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kendi hazırladığınız kedidili ile yapılan nefis bir çilekli sakızlı muhallebili tatlı.

Yaklaşık 9 kişilik

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Sakızlı Muhallebili Çilekli Tatlı

Hamur:

1 su bardağı un
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Buğday Nişastası
1 tutam tuz
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yumurta akı
1 çay bardağı toz şeker
2 yumurta sarısı
1 - 2 yemek kaşığı toz şeker

Krema:

1 poşet Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
2 su bardağı süt
300 g çilek
1 su bardağı krema
2 yemek kaşığı iri kırılmış fındık

Islatmak için:

2 su bardağı süt

Üzeri için:

2 - 3 yemek kaşığı iri kırılmış fındık
çilek

Kalıp:

Pişirme kalıbı (20x20 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 200 °C

Turbo pişirme: 200 °C

2

Kedidilinin hazırlanışı

Un, buğday nişastası, tuz ve hamur kabartma tozunu bir kapta karıştırın. Yumurta akları ve 1 çay bardağı toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar 1-2 dakika çırpın. Üzerine yumurta sarılarını ilave edip spatula yardımı ile söndürmeden karıştırın. Hazırladığınız un karışımını azar azar ilave ederek spatula yardımı ile hamur haline gelinceye kadar alttan üste doğru yavaşça karıştırın. Hazırladığınız hamuru 1,5 cm çapında düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine 10 cm uzunluğunda aralıklı sıkın. Üzerlerine toz şeker serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Kremanın hazırlanışı ve şekillendirme

Sütü bir tencereye alın ve üzerine sakızlı muhallebi poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 1-2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

Çilekleri iri küpler şeklinde kesin. Soğuyan muhallebiyi bir çırpma kabına alın, üzerine kremayı ilave edin ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Çilek ve fındık kırıklarını ekleyip kaşık ile karıştırın. Kedidili bisküvilerin yarısını süte batırıp çıkarın ve kalıbın tabanına sıralayın. Üzerine hazırladığınız kremanın yarısını yayın. Kalan kedidili bisküvilerini ıslatarak üzerine sıralayın ve kalan kremayı yayın. Üzerini düzeltin ve buzdolabında 1-2 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

Çilek ve fındık kırığı ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif

Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır