Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Sakızlı Muhallebili Soğuk Pasta

(0)
5 10 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çilek, badem ve sakızlı muhallebi ile hazırlanan krema ince keklerin arasına yayılıp dondurularak hazırlanan soğuk pasta tarifi.

Yaklaşık 8 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Sakızlı Muhallebili Soğuk Pasta

Taban:

1,5 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yumurta akı
3 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı süt
50 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Sakızlı muhallebi karışımı:

1 poşet Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
3 su bardağı süt
25 g margarin
5 - 6 adet küp şeklinde doğranmış çilek
1 çay bardağı iri kırılmış kabuksuz badem

Üzeri için:

1,5 su bardağı püre haline getirilmiş çilek
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Tabanın hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta akını bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Yumurta sarısı, toz şeker, süt, tereyağı, şekerli vanilin ve un karışımını ayrı bir çırpma kabına alın ve 2 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız yumurta akını ekleyip mikserin düşük devrinde kısa bir süre çırpın. Hamurun 1/3'ünü kalıba koyun, kaşık ile yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika

Fırından aldığınız keki bekletmeden pişirme kağıdı ile birlikte kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Kalıba yeni bir pişirme kağıdı serin ve kalan hamurun yarısını koyup aynı şekilde pişirin. En son kalan hamuru da pişirip 3 adet ince kek elde edin.

3

Muhallebinin hazırlanışı

3 su bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine sakızlı muhallebi poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarin ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 10-15 dakika soğutun. Daha sonra çırpma kabına alın ve mikser ile düşük devirde 5 dakika çırpın. Üzerine çilek ve bademleri ekleyip kaşık ile karıştırın.

4

Çilekli sosun hazırlanışı

Çilek püresi, toz şeker ve nişastayı bir tencereye alıp karıştırın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

5

Pastanın hazırlanışı

Soğuyan keklerin pişirme kağıtlarını çıkarın. Kekin ilk katını kalıbın içine oturtun. Üzerine hazırladığınız sakızlı muhallebinin 1/3'ünü yayın. İkinci kat keki yerleştirin ve tekrar muhallebi yayın. En son kat keki üzerine kapatıp kalan muhallebiyi üzerine yayın ve düzeltin. Üzerini streç film ile kapatıp dondurucuda 4-5 saat bekletin.

6

Servis

Pastayı dondurucudan çıkarıp 15 dakika bekletin ve kalıptan çıkarın. Servis tabağına alın ve üzerine çilekli sosu yayın. Dilimleyerek servis yapın.