Şeker Hamurlu Yonca Pasta

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kalp keklerle hazırlanan yonca pasta.

Yaklaşık 6 - 8 porsiyon

biraz zaman alır 80 dakika Vejetaryen

Malzemeler

Malzemeler

* Şeker Hamurlu Yonca Pasta

Hamur:

1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
100 g yumuşak margarin
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Kaplama:

1 paket Dr. Oetker Şeker Hamuru
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağı fındık kırığı

Islatmak için:

0,5 çay bardağı su
1 çay kaşığı bal

Kalıp:

Dr. Oetker Kalp Kurabiye Kalıbı 6'lı
Dr. Oetker 6'lı Kalp Muffin Kalıbı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Muffin kalıbını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine margarin, yumurta, toz şeker ve şekerli vanilini ilave edin ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Hamuru muffin kalıbına paylaştırın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından aldığınız kekleri 5 dakika sonra kalıptan çıkarın, ters çevirip soğumaya bırakın.

3

Şeker hamurunun renklendirilmesi

Şeker hamurunu paketinden çıkarın ve yumuşayıncaya kadar elinizle yoğurun. Hamurun 1/3'ünü hava almayacak şekilde kapatın. Kalan 2/3 hamura sarı renklendiriciyi azar azar damlatarak ekleyin ve her seferinde renklendirici tamamen dağılıncaya kadar dıştan içe doğru yoğurun. Hamur yumuşadıkça az miktarda nişasta ilave edin. Sarı rengi elde ettikten sonra az miktarda yeşil renklendirici ekleyerek açık yeşil rengini elde edin. Ayırdığınız şeker hamuruna yeşil renklendirici ilave ederek bir öncekinden daha koyu bir ton elde edin. Her ikisini de hava almayacak şekilde kapatın.

4

Şekillendirme ve kaplama

Soğuyan kekleri enlemesine ikiye kesin. Düz kısımları en üste gelecek şekilde üst üste koyarak 4 adet 3 katlı kalp elde edin. Keklerin üst kenarlarını bıçak yardımı ile traşlayarak ovalleştirin.

Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Yarım çay bardağı suda bir çay kaşığı balı eritin.

Keklerin ilk katlarını sivri kısımları iç tarafa gelicek şekilde servis tabağına sıralayın. Üzerlerine birer tatlı kaşığı pastacı kreması sürün ve fındık kırığı serpin. İkinci katları koyun, işlemi tekrarlayın ve son kekleri koyun. Kekleri servis tabağında yonca şeklinde düzeltin ve tabaktaki kırıntıları temizleyin.

Hazırladığınız açık yeşil şeker hamurunu hafif nişastalanmış tezgahta merdane yardımı ile 0,5 cm kalınlığında açın. Keklerin üzerlerini çok az miktarda ballı su ile ıslatın. Açtığınız şeker hamurunu merdane yardımı ile keklerin üzerine kapatın. Eliniz ile düzelterek şeker hamurunun boşluk kalmadan kekleri sarmasını sağlayın. Dış kısımdaki fazla hamurları bıçak yardımıyla kesin. Hazırladığınız koyu yeşil hamuru kısa bir süre elinizde yoğurun ve hafif nişasta serpilmiş tezgahta merdane ile 0,5 kalınlığında açın. Pastanın açık yeşili çevresinden görünecek şekilde bir boy küçük kalp kalıp ile 4 adet kalp şekli çıkarın. Alt kısımlarını su ile hafif ıslatarak sivri kısımları pastanın ortasında birleşecek şekilde yapıştırın.

Arzuya göre şeker hamurundan yoncaya sap ve yapraklar yapabilir, çiçek ve uğur böcekleri hazırlayarak pastayı süsleyebilirsiniz.

Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.