Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Şeker Hamurlu Yonca Pasta

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kalp keklerle hazırlanan yonca pasta.

yaklaşık 6 - 8 porsiyon

biraz zaman alır 80 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Şeker Hamurlu Yonca Pasta

Hamur:

1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
100 g yumuşak margarin
2 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Kaplama:

1 paket Dr. Oetker Şeker Hamuru
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağı fındık kırığı

Islatmak için:

0,5 çay bardağı su
1 çay kaşığı bal

Kalıp:

Dr. Oetker Kalp Kurabiye Kalıbı 6'lı
Dr. Oetker 6'lı Kalp Muffin Kalıbı

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Muffin kalıbını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine margarin, yumurta, toz şeker ve şekerli vanilini ilave edin ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Hamuru muffin kalıbına paylaştırın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 Dakika

Fırından aldığınız kekleri 5 dakika sonra kalıptan çıkarın, ters çevirip soğumaya bırakın.

3

Şeker hamurunun renklendirilmesi

Şeker hamurunu paketinden çıkarın ve yumuşayıncaya kadar elinizle yoğurun. Hamurun 1/3'ünü hava almayacak şekilde kapatın. Kalan 2/3 hamura sarı renklendiriciyi azar azar damlatarak ekleyin ve her seferinde renklendirici tamamen dağılıncaya kadar dıştan içe doğru yoğurun. Hamur yumuşadıkça az miktarda nişasta ilave edin. Sarı rengi elde ettikten sonra az miktarda yeşil renklendirici ekleyerek açık yeşil rengini elde edin. Ayırdığınız şeker hamuruna yeşil renklendirici ilave ederek bir öncekinden daha koyu bir ton elde edin. Her ikisini de hava almayacak şekilde kapatın.

4

Şekillendirme ve kaplama

Soğuyan kekleri enlemesine ikiye kesin. Düz kısımları en üste gelecek şekilde üst üste koyarak 4 adet 3 katlı kalp elde edin. Keklerin üst kenarlarını bıçak yardımı ile traşlayarak ovalleştirin.

Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Yarım çay bardağı suda bir çay kaşığı balı eritin.

Keklerin ilk katlarını sivri kısımları iç tarafa gelicek şekilde servis tabağına sıralayın. Üzerlerine birer tatlı kaşığı pastacı kreması sürün ve fındık kırığı serpin. İkinci katları koyun, işlemi tekrarlayın ve son kekleri koyun. Kekleri servis tabağında yonca şeklinde düzeltin ve tabaktaki kırıntıları temizleyin.

Hazırladığınız açık yeşil şeker hamurunu hafif nişastalanmış tezgahta merdane yardımı ile 0,5 cm kalınlığında açın. Keklerin üzerlerini çok az miktarda ballı su ile ıslatın. Açtığınız şeker hamurunu merdane yardımı ile keklerin üzerine kapatın. Eliniz ile düzelterek şeker hamurunun boşluk kalmadan kekleri sarmasını sağlayın. Dış kısımdaki fazla hamurları bıçak yardımıyla kesin. Hazırladığınız koyu yeşil hamuru kısa bir süre elinizde yoğurun ve hafif nişasta serpilmiş tezgahta merdane ile 0,5 kalınlığında açın. Pastanın açık yeşili çevresinden görünecek şekilde bir boy küçük kalp kalıp ile 4 adet kalp şekli çıkarın. Alt kısımlarını su ile hafif ıslatarak sivri kısımları pastanın ortasında birleşecek şekilde yapıştırın.

Arzuya göre şeker hamurundan yoncaya sap ve yapraklar yapabilir, çiçek ve uğur böcekleri hazırlayarak pastayı süsleyebilirsiniz.

Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.