Flag

Sevgili Anneme

Yaklaşık 12 dilim
Orta
250 dk.
Meyveli sos, vişne ve çikolata dolgulu pasta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Malzemeler

Pandispanya
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
3yumurta
1 çay bardağısu
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Meyveli Sos
1,5 çay bardağısu
1,5 su bardağıçekirdeksiz vişne
80 giri kırılmış bitter çikolata
Krema
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için
taze nane
2 - 3 yemek kaşığıiri kırılmış Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Meyveli Sos
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine ikiye kesin.

3

Şekillendirme ve süsleme

Meyveli sosu hazırlamak için 1,5 çay bardağı suyu bir tencereye alın. Üzerine meyveli sos poşetini boşaltın. Orta ısıda karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.


Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.


Pandispanyanın ilk katına meyveli sosun yarısını yayın. Üzerine bir miktar pasta kreması sürün, vişne ve çikolataları sıralayın. İkinci kat pandispanyayı kapatıp kalan pasta kreması ile kaplayın.


Pastayı kalan meyveli sos, nane yaprakları ve Antep fıstığı ile süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.