Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Soslu Haşhaşlı Kek

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Haşhaş tohumu ve portakal kabuğu rendesi ile hazırlanan kek lezzet vaat ediyor.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Soslu Haşhaşlı Kek

Hamur:

4 yumurta (orta boy)
1,5 su bardağı toz şeker
150 g yumuşak margarin
1 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
1 su bardağı haşhaş tohumu

Glazür:

1 poşet Dr. Oetker Beyaz Çikolatalı Sos
2,5 su bardağı süt

Üzeri için:

2 yemek kaşığı haşhaş tohumu

Kalıp:

Dilimli derin kek kalıbı (Ø 24 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta ve toz şekeri mikser ile 3-4 dakika çırpın. Margarin ve sütü ilave ederek 2 dakika daha çırpın. Şekerli vanilin, portakal kabuğu rendesi ve sade kek karışımını da ilave edip 2 dakika daha çırpın. Hamurun 3/4'ünü kek kalıbına boşaltın. Geri kalan hamura haşhaşı ekleyip karıştırın ve diğer hamurun üzerine dökün. Çatal yardımı ile alttan üste doğru spiral şekli vererek karıştırın. Keki fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 45 dakika

Keki fırından aldıktan yaklaşık 10 dakika sonra kalıptan çıkartın ve soğumaya bırakın. Sosu 2,5 su bardağı süt ile 2-3 dakika kaynatarak pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Servisten önce kekin üzerine sos dökün ve haşhaş serpin.