Flag

Supangleli Pavlova Pastacıkları

6 adet
Orta
40 dk.
Supangle ve vişne ile lezzetine doyamayacağınız hazırlaması pratik Pavlova tatlısı. Hazırlanışı için videomuzu izleyebilirsiniz.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Beze
3yumurta akı
1 tutamtuz
1,5 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tatlı kaşığıüzüm sirkesi
Supangle
1 poşetDr. Oetker Supangle
2,5 su bardağısüt
25 gmargarin
Üzeri için
1,5 su bardağıçekirdeksiz vişne
2 yemek kaşığıtoz şeker
1,5 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
2 yemek kaşığısu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Supangle
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 130 °C

Turbo pişirme: 120 °C

2

Bezelerin hazırlanışı ve pişirme

Yumurta akları ve tuzu cam veya metal bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar 2-3 dakika çırpın. Mikserin en düşük devrinde çırpmaya devam ederek pudra şekerini azar azar ilave edin. Şekerli vanilin ve sirkeyi ekleyip 5 dakika daha çırpın. Karışımdan 1-1,5 yemek kaşığı alıp pişirme kağıdının üzerine top şeklinde yerleştirin. Kaşığın tersi ile orta kısmını çukurlaştırarak 6 cm çapında ve 3 cm yüksekliğinde şekillendirin. Kalan karışımı da fırın tepsisine aralıklı alıp şekillendirin ve pişirin. 

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Supanglenin hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın. Üzerine supangle poşetini boşaltın ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve margarini ilave edip 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında bekletin.

4

Üzerinin hazırlanışı

Vişne ve toz şekeri bir tencereye alın. 2 yemek kaşığı suyu bir kaseye alın. Üzerine nişastayı ilave edip kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın. Karışımı vişnelerin üzerine dökün. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

5

Pastacıkların hazırlanışı ve servis

Bezeleri servis tabaklarına alın. Supangleyi kaşık ile karıştırıp krema sıkma torbasına doldurun. Bezelerin içine şekilli olarak sıkın. Üzerlerine vişneli karışımdan döküp bekletmeden servis yapın.