Kalıbın iç kısmına kenarlardan taşacak şekilde streç film serin. Fındıkları bıçak ile ikiye bölün ve kalıbın tabanına aralıklı sıralayın. Çikolata parçalarını kalan boşluklara serpin.
Süt ve kremayı tencereye alın. Üzerine supangleyi ilave edip orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Muzları bir kaba alın ve çatal ile ezerek püre haline getirin. Fındık kırıklarını ekleyip iyice karıştırın.
Soğuyan supangleyi hazırladığınız kalıba alın ve üzerini düzeltin. Üzerine muzlu karışımı yayın. Streç film ile üzerini kapatın ve dondurucuda 4-5 saat bekletin.
Parfeyi servisten 10-15 dakika önce dondurucudan çıkarın. Ters çevirerek servis tabağına alın ve streç filmi çıkarın. Bekletmeden dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Hazırlama:30 dk.Orta8 - 10 dilim