Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Şuruplu Sünger Tatlısı

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Şerbetli Sünger veya Süngeriye tatlısı nasıl yapılır? Farklı ve bereketli bir tatlı.

Yaklaşık 14 - 16 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Şuruplu Sünger Tatlısı

Malzemeler:

2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
3 yumurta sarısı
25 g yumuşak margarin
1 su bardağı ılık süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 limon kabuğu rendesi

Şurup:

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için:

1 - 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (25x30 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu derin bir kaba eleyin, mayayı ekleyip kaşık ile karıştırın. Üzerine toz şeker, tuz, yumurta sarıları, margarin, süt, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini ilave edip mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 3-4 dakika çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba dökün. Üzerini kapatıp 40 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

3

Şurubun hazırlanışı

Şurubu pişirme süresinin son 10 dakikasında hazırlayın. Toz şeker ve suyu tencereye alın, orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp limon suyunu ekleyin. 5 dakika kaynatın ve ocaktan alın.

Keki fırından çıkarın, bekletmeden üzerine sıcak şurubu döküp soğumaya bırakın.


Hindistan cevizi serpin ve dilimleyerek servis yapın.