Flag

Tahinli Cevizli Burgu Çörek

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
150 dk.
Tahin ve ceviz dolgulu mayalı burgu.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
1,5 tatlı kaşığıDr. Oetker Aktif Maya
4 - 5 yemek kaşığıılık süt
3 su bardağıun
0,5 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 çay bardağıılık süt
50 goda sıcaklığında tereyağı
İç malzeme
1 su bardağıtahin
1 çay bardağıtoz şeker
1 su bardağıince kırılmış ceviz

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aktif Maya
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine 4-5 yemek kaşığı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Toz şeker, şekerli vanilin, ılık süt ve tereyağını ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve ikiye bölün. Bir parçasını hafif unlanmış tezgahta merdane ile 40x50 cm boyutlarında açın. Tahinin yarısını hamurun üzerine sürün. Toz şeker ve cevizin de yarılarını üzerine serpin ve geniş kenarından rulo şeklinde sarın. Rulonun uçlarından tutup zıt yönlere doğru bükerek burgu yapın. Bu burgu hamuru kendi etrafında dolayarak kalıbın ortasına yerleştirin. İkinci hamuru da aynı şekilde hazırlayıp ilk hamurun etrafına sararak kalıba yerleştirin. Üzerini kapatıp 20 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.