Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Temel Tart Tarifi

(0)
4 27 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Farklı lezzetlerde tartlar hazırlayabileceğiniz temel tart tarifi.

Yaklaşık 10 dilim

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Temel Tart Tarifi

Hamur:

2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
2 su bardağı un
0,5 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 tutam tuz
125 g tereyağı (soğuk-küp şeklinde kesilmiş)

Kalıp:

Düz tabanlı tart kalıbı (Ø 24 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Yumurta sarılarını bir kaseye alın, sütü ekleyin ve çatal ile iyice karıştırın.

Unu derin bir kaba eleyin. Pudra şekeri ve tuzu ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine tereyağı parçalarını ekleyip parmak uçlarınızla fazla ezmeden karıştırarak granüller haline getirin.

Çırptığınız yumurta sarılarını ekleyin ve hamur toparlanıncaya kadar kısa bir süre yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Tart kalıbını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Hamuru buzdolabından çıkarıp unlanmış tezgahta merdane ile 30 cm çapında açın. Yapışmasını önlemek için arada merdaneyi ve hamuru unlayın. Açtığınız hamuru merdaneye sararak alın ve kalıba yerleştirin. Hamura hafifçe bastırarak kalıbın tabanına ve kenarlarına oturtun. Kalıbın dışında kalan fazla hamurları koparın. Çatal ile birçok yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyunca kalıptan çıkarın.