Vişneli Kalpli Tart

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Vişneli çikolatalı tart tarifi.

Yaklaşık 8 - 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Vişneli Kalpli Tart

Hamur:

2 - 2,5 su bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı su
150 g tereyağı

Dolgu:

2 su bardağı çekirdeksiz vişne
2 yemek kaşığı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
80 g bitter çikolata
0,5 çay bardağı fındık kırığı

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (20x25 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanını ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Tabana pişirme kağıdı yayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve ön pişirme

Unu derin bir kaba eleyin. Toz şeker ve şekerli vanilini ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine su ve tereyağını ekleyip yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya bölün. Bir parçasının üzerini kapatın ve bekletin. Diğer parçayı eliniz ile bastırarak kalıbın tabanına ve kenarlarına 2 cm yükseklik olacak şekilde yayın. Tabandaki hamuru çatal yardımı ile 10-12 yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve fırını çalıştırmaya devam edin.

3

Dolgunun hazırlanışı

Vişne, toz şeker ve limon kabuğu rendesini bir tencereye alın. Orta ateşte arada karıştırarak kaynatın. Suyunu çektikten sonra 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

4

Şekillendirme ve pişirme

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve kalıpta pişen tabanın üzerine yayın. Üzerine fındık kırığını serpin ve 5-6 dakika bekletin. Hazırladığınız vişneleri yayın.

Ayırdığınız hamuru bir kez yoğurun ve pişirme kağıdı üzerine alın. Merdane ile 24x25 cm boyutlarında açın. Açtığınız hamuru kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesip boş kalp şekilleri oluşturun. Hamuru pişirme kağıdı ile kaldırıp ters çevirerek kalıptaki vişnelerin üzerine kapatın. Pişirme kağıdını çıkarın. Kenarlarının yapışması için hafifçe bastırın. Yumurta sarısını süt ile karıştırıp hamurun üzerine sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Tartı fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif

Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır