Tereyağı, un, yumurta sarısı, pudra şekeri, şekerli vanilin ve suyu bir kaba alın. Eliniz ile iyice yoğurup yumuşak ve pürüzsüz bir hamur haline getirin. Hamuru kapatın ve buzdolabında 15-20 dakika bekletin.
Çember kalıpların iç kısımlarını margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırın tepsisi boyutunda bir pişirme kağıdı kesin. Hamuru buzdolabından alın ve kestiğiniz pişirme kağıdının üzerinde merdane ile 1 cm kalınlığında açın. Pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın. Çember kalıpları hamurun üzerine aralıklı sıralayıp hafifçe bastırın. Kalıpların dışında kalan hamurları toparlayın ve kalıpların iç kısımlarına 3 cm yüksekliğinde kenar yapın. Hamurları birçok yerinden çatal ile delin, buzdolabına alın ve 15 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Süre sonunda hamurları fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Sütü bir tencereye alın ve üzerine keşkül poşetini boşaltın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
File bademleri yapışmaz yüzeyli tavaya alın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak kızarıncaya kadar yaklaşık 1 dakika kavurun. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan tartoletleri çember kalıplardan çıkarın. Bal ve suyu bir kaseye alıp karıştırın. Fırça ile tartoletlerin dış kısımlarına ballı su sürün ve badem ile kaplayın. İçlerine birer tatlı kaşığı badem koyun. Soğuyan keşkülü düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve içlerine sıkın. Buzdolabına alın ve yaklaşık 1 saat bekletin. Üst kısımlarını kalan file bademler ile süsleyin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay