Flag

Vişneli Kazandibili Crumble

3 kase
Orta
180 dk.
Vişne, fındık ve kazandibinin uyumu.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (Ø 16 cm)

Malzemeler

Hamur
1,5 çay bardağıun
0,5 çay bardağıtoz şeker
1 çay bardağıfındık kırığı
50 goda sıcaklığında tereyağı
Kazandibi
1 poşetDr. Oetker Kazandibi
3,5 su bardağısüt
Dolgu
1 su bardağıçekirdeksiz vişne
Süslemek için
40 gbitter çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kazandibi
1

Ön hazırlık

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, toz şeker, fındık kırığı ve tereyağını derin bir kaba alın. Parmak uçlarınız ile fazla ezmeden karıştırarak iri taneli granüller haline getirin.

3

Kazandibinin hazırlanışı

Sütü bir tencereye koyup üzerine kazandibi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Pişirdiğiniz kazandibini pişirme kalıplarına paylaştırın. Üzerlerine vişneleri sıralayın ve hazırladığınız hamuru serpin. Fırında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika


Fırından çıkarın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurup ucunu makas ile kesin ve tatlıların üzerine sıkın. Soğuk servis yapın.