Flag

Vişneli Pastacı Kremalı Güllaç

6 adet
Kolay
30 dk.
Tek porsiyonlar şeklinde hazırlanan vişne soslu güllaç tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
6 adet 8 cm çapında ve 4-5 cm yüksekliğinde kap

Malzemeler

Islatmak için
4 su bardağısüt
1,5 su bardağıtoz şeker
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağıçekirdeksiz vişne
Güllaç
3 adetgüllaç
Sos için
0,5 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
1,5 çay bardağıvişne suyu
1,5 tatlı kaşığıtoz şeker

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
1

Sütün hazırlanışı

4 su bardağı süt ve toz şekeri bir tencereye alın. Arada karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp arada karıştırarak ılıtın.

2

Dolgunun hazırlanışı

2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın.

3

Şekillendirme

Güllaç yapraklarının her birini mutfak makası ile 8 eşit üçgen parçaya kesin. Toplam 24 adet üçgen parça elde edin. Ilıyan sütü geniş bir tepsiye boşaltın. Güllaç yapraklarından 4 adedini teker teker süte batırıp sivri kısımlarını kalıbın dışında bırakarak kalıbı kaplayacak şekilde yerleştirin. Bir miktar pastacı kreması ve 5-6 adet vişne koyun. Kalıbın dışında kalan güllaç yapraklarını vişnelerin üzerine kapatın. Diğer güllaç yapraklarını da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine kalan sütü paylaştırın ve buzdolabında 2 saat bekletin.

4

Sosun hazırlanışı

Nişasta, vişne suyu ve toz şekeri bir tencereye alın ve kaşık ile karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

5

Süsleme ve servis

Güllaçları ters çevirerek servis tabaklarına alın. Üzerlerine vişneli sos dökün ve servis yapın.