Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Volkan Kurabiyesi

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Vişne reçeli dolgulu tereyağlı kurabiyeler.

Yaklaşık 18 - 20 adet

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Volkan Kurabiyesi

Malzemeler:

Yaklaşık 2,5 - 3 su bardağı un
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
150 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

1 - 1,5 çay bardağı vişne reçeli

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekerini ilave edip kaşık ile karıştırın. Tereyağı, yumurta ve şekerli vanilini ekleyip yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün ve bir parçasını hafif unlanmış tezgahta merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın. Hamuru 6 cm çapındaki tırtıklı kurabiye kalıbı ile kesin. Kestiğiniz  hamurların  yarısının ortasına birer adet vişne reçeli tanesi koyun. Kalan hamurların ortalarını bıçak ile artı şeklinde kesin ve vişneli hamurların üzerine kapatın. Kenarlarını eliniz ile bastırarak yapıştırın, kalıp ile bir kez daha kesin ve fırın tepsisine sıralayın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.