Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Yaban Mersinli Çatlak Kurabiye

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Püre halindeki yaban mersini ile hazırlanan kurabiye tarifi. Nefis lezzeti var, misafirlere sunmak için ideal.

Yaklaşık 15 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Yaban Mersinli Çatlak Kurabiye

Hamur:

1 çay bardağı dondurulmuş yaban mersini (blueberry)
1 su bardağı öğütülmüş fındık
1 yumurta akı
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 su bardağı un

Üzeri için:

1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yaban mersinlerini mutfak robotunda püre haline getirin ve derin bir kaba alın. Üzerine öğütülmüş fındık, yumurta akı, toz şeker, şekerli vanilin ve unu ilave edip yoğurun. Yumuşak ve ele yapışan bu hamurdan elinizi su ile hafif ıslatarak ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Yuvarlayıp pudra şekerine bulayın, fırın tepsisine koyun ve üzerine hafifçe bastırın. Hamurun tamamını bu şekilde hazırlayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Kurabiyeleri fırından çıkarın, fırın tepsisinden alıp soğutma teli üzerine sıralayın ve soğumaya bırakın.