Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Yaban Mersinli Dondurma

(0)
4 3 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Yaban mersini, vanilinli puding ve krem şanti ile hazırlanan dondurma tarifi.

Yaklaşık 6 - 8 kişilik

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Yaban Mersinli Dondurma

Malzemeler:

2 su bardağı yaban mersini (blueberry)
2 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (18x25 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Pudingin hazırlanışı

1,5 su bardağı yaban mersini ve 2 su bardağı sütü mutfak robotuna alın ve püre haline gelinceye kadar karıştırın. İçinden 1 çay bardağı alıp buzdolabına koyun. Kalan sütlü yaban mersinlerini bir tencereye alın ve üzerine puding poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

2

Dondurma karışımı

Krem şantiyi yarım su bardağı soğuk süt ve buzdolabında beklettiğiniz 1 çay bardağı sütlü yaban mersini ile 2-3 dakika çırpın. Pudingi de 2 dakika çırpın ve krem şantinin üzerine ekleyin. 2 dakika daha çırpın ve kalıba alın. Üzerini düzeltip kapatın ve dondurucuda 4-5 saat bekletin.

3

Servis

Servisten 15-20 dakika önce tatlıyı dondurucudan çıkarıp buzdolabına alın. Dondurma kaşığı ile toplar çıkarıp kaselere alın ve bekletmeden servis yapın.