Flag

Yaban Mersinli Dondurma

Yaklaşık 6 - 8 kişilik
Orta
30 dk.
Yaban mersini, vanilinli puding ve krem şanti ile hazırlanan dondurma tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (18x25 cm)

Malzemeler

Malzemeler
1,5 su bardağıyaban mersini (blueberry)
2 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Vanilyalı Puding
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Pudingin hazırlanışı

1,5 su bardağı yaban mersini ve 2 su bardağı sütü mutfak robotuna alın ve püre haline gelinceye kadar karıştırın. İçinden 1 çay bardağı alıp buzdolabına koyun. Kalan sütlü yaban mersinlerini bir tencereye alın ve üzerine puding poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

2

Dondurma karışımı

Krem şantiyi yarım su bardağı soğuk süt ve buzdolabında beklettiğiniz 1 çay bardağı sütlü yaban mersini ile 3-4 dakika çırpın. Pudingi de 2 dakika çırpın ve krem şantinin üzerine ekleyin. 2 dakika daha çırpın ve kalıba alın. Üzerini düzeltip kapatın ve dondurucuda 4-5 saat bekletin.

3

Servis

Servisten 15-20 dakika önce tatlıyı dondurucudan çıkarıp buzdolabına alın. Dondurma kaşığı ile toplar çıkarıp kaselere alın ve bekletmeden servis yapın.