Flag

Yoğurtlu Kek

10 dilim
Orta
20 dk.
Yoğurt ile hazırlanan klasik ev tipi kek tarifi.
Yoğurt ile hazırlanan çok lezzetli bu klasik kek tarifni portakal ya da limon kabuğu ilave ederek damak zevkinize göre hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (Ø 30 cm)

Malzemeler

Hamur
2,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
4yumurta
1 su bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağısıvı yağ
1 su bardağıyoğurt
0,5 çay kaşığıDr. Oetker Karbonat

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Karbonat
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta, toz şeker ve şekerli vanilini ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine sıvı yağ, yoğurt ve karbonatı ekleyip 10 saniye çırpın. Hazırladığınız un karışımını ekleyip mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba döküp üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.