Ahududu, toz şeker, nişasta ve suyu bir tencereye alıp nişasta eriyinceye kadar karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve karışımı süzgeçten geçirerek suyunu bir kaseye süzün. Arada karıştırarak soğumaya bırakın.
Kalıbın taban ve kenarlarına kaplayacak şekilde pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Pudra şekeri ve limon kabuğu rendesini çırpma kabına alın ve parmak uçlarınız ile ovuşturun. Tereyağı, şekerli vanilin, un ve tuzu ilave edin. Mikserin düşük devrinde kırıntılı bir hamur haline gelinceye kadar 1-2 dakika çırpın. İçinden 1 su bardağı alıp üzeri için ayırın. Kalan hamuru kalıba alın ve kaşığın tersi ile bastırarak tabana yayın. Soğuyan ahududulu karışımı üzerine yayın ve ayırdığınız kırıntılı hamuru serpin. Ahududuları üzerine hafif bastırarak sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay