
Ahududu, toz şeker, su ve nişastayı bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirin. Süre sonunda ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Kalıbın tabanını ve kenarlarını tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, toz fındık, hamur kabartma tozu, tarçın, zencefil, toz şeker, tereyağı, yumurta ve sütü bir kaba alıp yoğurun. Hamurun 3/4'ünü ayırıp pişirme kağıdı üzerinde merdane ile 30x20 cm boyutlarında açın. Hamuru kağıt ile birlikte kaldırıp kalıba aktarın. Eliniz ile bastırarak kalıbın tabanını kaplayacak şekilde yayın. Üzerine soğuyan ahududulu karışımı yayın. Kalan hamuru 20x20 cm boyutunda açın ve 1 cm genişliğinde şeritler kesin. Bu şeritleri 1,5 cm aralık bırakarak ahududulu karışımın üzerine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuyan tatlının üzerine pudra şekeri serpin ve yaklaşık 6,5x2,5 cm boyutlarında küçük dilimlere kesip servis yapın.
İlgili Tarifler

Tart, Turta, Pay

Tart, Turta, Pay

Tart, Turta, Pay