Tereyağı ve çikolatayı bir kabın içine alıp düşük ısıdaki ocakta benmari yöntemi ile arada karıştırarak eritin. Ocaktan alıp 15 dakika soğuması için bekletin.
Kalıbı tereyağı ile hafifçe yağlayın. 33x33 cm boyutlarında bir pişirme kağıdı kesin ve kalıbın içine yerleştirin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Turbo pişirme: 160 °C
Unu eleyin. Tuzu ekleyip karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine çikolatalı karışımı ekleyip mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Şekerli vanilin ve un karışımını ekleyip kaşık veya spatula ile iyice karıştırın. Cevizi ilave edip karıştırın. Hamuru kalıba alıp kaşık ile yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından alın. 5 dakika bekletin ve kalıptan pişirme kağıdı ile birlikte çıkarıp tel ızgara üzerinde koyun. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta