
Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, kakao ve hamur kabartma tozunu bir kaba eleyin. Yumurtanın sarıları ile beyazlarını ayrı çırpma kaplarına ayırın. Yumurta aklarını mikser ile kar haline gelinceye kadar çırpın. Yumurta sarılarının üzerine toz şekeri ekleyin ve mikser ile 2 dakika çırpın. Süre sonunda şekerli vanilin ve sıcak suyu ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ekleyip 1 dakika çırpın. Çırptığınız yumurta aklarını ekleyip spatula ile alttan üste doğru yapıyı söndürmeden yavaşça karıştırın. Hamuru hazırladığınız kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Bademlerin üzerine sıcak su dökün ve 20 dakika bekletin. Süre sonunda kabuklarını soyun ve iri parçalara kesin. 2,5 çay bardağı sütü çırpma kabına alın, üzerine pastacı kremasını ilave edin ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Ayrı bir çırpma kabında krem şanti ve 1 çay bardağı soğuk sütü çırpın. Limon kabuklarını ekleyip karıştırın. Hazırladığınız krem şantiyi pastacı kremasına ekleyin ve mikser ile 1-2 dakika çırpın.
Soğuyan pandispanyayı üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. Her birini süt ile ıslatın. Üst kısmından çıkan katı ters çevirerek servis tabağına alın. Hazırladığınız kremanın 1/3'ünü üzerine yayın, çilek ve badem koyup ikinci kat pandispanyayı üzerine kapatın. Kalan kremanın yarısını üzerine sürün, çilek ve bademleri koyun ve üçüncü kat pandispanyayı kapatın. Kalan krema ile kat aralıklarını dolduracak şekilde pastayı kaplayın.
Krem şantiyi soğuk süt ile çırpın. Jel renklendirici ekleyip pembe rengi elde edinceye kadar yaklaşık 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız pastayı kaplayın ve buzdolabına alın.
Tereyağını çırpma kabına alın ve mikser ile kremamsı kıvama gelinceye kadar yaklaşık 2 dakika çırpın. Pudra şekeri ve şekerli vanilini azar azar ekleyerek 2 dakika daha çırpın. Kremayı ikiye ayırın. Bunlardan birini beyaz bırakın, kalan kremayı tekrar ikiye bölüp birine yeşil, diğerine sarı jel renklendirici ekleyin ve karıştırın. Karışımları pişirme kâğıdından yapılmış hunilere doldurun. Uçlarını ince keserek pastanın üzerine dal ve papatya desenleri çizin. Pastayı tekrar buzdolabına alın. 1-2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler

Kek, Pasta
Kardan Adam Muffinleri

Kek, Pasta
Futbol Topu

Kek, Pasta
Karaorman Pastası 2

Kek, Pasta
Vişneli Bademli Pasta

Kek, Pasta
Anneler Günü Pastası

Kek, Pasta
Araba Pasta

Kek, Pasta
Karaorman Pastası 3