Flag

Araba Pasta

Yaklaşık 12 porsiyon
Zor
180 dk.
Çocuklarla birlikte hazırlayabileceğiniz kakaolu puding ve fındık kırığı içeren bir pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Araba şeklinde kalıp (20x30 cm)

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
3yumurta
1 çay bardağısu
Dolgu
6 - 7 yemek kaşığıfındık ezmesi
1 poşetDr. Oetker Kakaolu Puding
3 su bardağısüt
1 çay bardağıfındık kırığı
Kaplama
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Süslemek için
40 gbitter çikolata
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 su bardağısu
50 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
1 poşetDr. Oetker Hızlı Nişasta

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakaolu Puding
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından çıkardığınız kalıbın kenarlarını spatula yardımı ile ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.

3

Dolgu ve kaplama

Sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, arada karıştırarak 10-15 dakika soğutun. Pandispanyayı enlemesine ikiye kesin. İlk katını servis tabağına alın ve üzerine fındık ezmesini sürün. Hazırladığınız pudingi yayın. Fındık kırığını serpin ve üzerine ikinci kat pandispanyayı kapatın.


Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın ve beklemeden pastayı kaplayın.

4

Süsleme

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun ve pastayı araba şeklinde süsleyin.


Toz şeker, su ve jel renklendiriciyi bir kaba alın. El çırpıcısı ile karıştırın. Nişastayı azar azar ilave ederek 1-2 dakika karıştırın. 10 dakika bekletip tekrar karıştırın. Kaşık ile dikkatlice pastanın üzerine yayın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.