Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Armutların kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını oyun ve geniş bir tencereye sıralayın. Üzerlerini örtecek kadar su doldurun, orta ateşte 5 dakika kaynatarak pişirin. Ocaktan alıp armutları tencereden çıkartın ve oyuk kısımları üste gelecek şekilde fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine birer çay kaşığı esmer şeker serpin ve fırının orta katında pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 5 - 6 dakika
Fırından çıkartıp soğutun.
Supangleyi su ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. Arada karıştırarak soğutun.
Armutların üzerine supangle koyun, Antep fıstığı ve çikolata rendesi serperek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar