Armutları yıkayıp kabuklarını soyun. Çekirdekli kısımlarını ayıklayıp yaklaşık 2 cm büyüklüğünde parçalara kesin.
Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Unu hamur kabartma tozu ile karıştırın ve çırpma kabına eleyin. Toz şeker, şekerli vanilin, tuz, tereyağı, yumurta ve sütü ilave edip mikserin çırpıcı uçları ile 2-3 dakika çırpın. Cevizlerin yarısını karışıma ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Hamuru kalıba dökün ve üzerini düzeltin. Armutları üzerine sıralayın. Cevizleri serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika
Süre sonunda keki fırından alın. 20-25 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta