Tereyağı, toz şeker, şekerli vanilin ve kremayı bir tavaya alın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 10-15 dakika daha arada karıştırarak kaynatın. Süre sonunda bademleri ekleyin ve 1-2 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, hamur kabartma tozu, tarçın ve kakaoyu bir kaba alıp karıştırın. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alıp 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilin, sıvı yağ ve sütü ekleyip 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını azar azar ekleyerek kısa bir süre daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve üzerini düzeltin. Bademli karışımı kaşık ile hamurun üzerine yayın, fırına alın ve pişirin. Pişirme süresinin 15. dakikasında kalıbı biraz öne çekerek bıçak ile hamuru boydan boya 1 cm derinliğinde kesin ve pişirmeye devam edin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika
Süre sonunda fırından alın. 10 dakika sonra keki kalıptan çıkarın ve tel üzerinde soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta