Beyaz peyniri derin bir kaba alın ve çatal ile ezin. Tereyağı, zeytinyağı, su, tuz, toz şeker ve sirkeyi ilave edip kaşık ile iyice karıştırın. Unları bir kaba alın, mayayı ilave edin ve karıştırın. Daha sonra sıvılara ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatın ve 40-45 dakika bekletin.
Susamları yağsız bir tavaya alın ve düşük ısıdaki ocakta hafif pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun. Başka bir kaba alın ve soğumaya bırakın.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Mayalanan hamuru tezgaha alın, eliniz ile yayın, üzerine ay çekirdeği, susam ve keten tohumlarını ekleyin. Eşit şekilde dağılıncaya kadar yoğurun. Hamuru pişirme kağıdı üzerine alın ve orta kısmına yayın. Kağıdı iki tarafından hamurun üzerine doğru kapatın ve merdane ile 1 cm kalınlığında açın. Kağıdı açıp bıçak veya hamur kesme ruleti ile 1 cm genişliğinde dilimlere kesin. Kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın ve iyice kızarıncaya kadar pişirin. Pişirmenin 15-20. dakikasında tepsiyi çıkarıp çubukları birbirinden ayırıp yan çevirin, daha sonra tekrar fırına alıp pişirmeye devam edin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından alın ve soğumaya bırakın.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular