Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Ispanak yapraklarını yıkayın ve iyice süzün.İnce doğrayın, derin bir kaba alın ve üzerine yarım çay kaşığı tuzu serpin. Eliniz ile hafifçe sıkarak fazla suyunu çıkarın. Üzerine dereotu, peynir ve karabiberi ekleyip kaşık ile karıştırın.
Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine tuz, tereyağı, yumurta, yumurta akı ve yoğurdu ilave edip iyice yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp eliniz ile biraz açın. Üzerine ıspanaklı karışımı ilave edin ve tekrar yoğurun.
Tezgahı hafif unlayın ve hamuru merdane ile 1 cm kalınlığında açın. 7x7 cm boyutlarında karelere kesin. Kareleri köşelerinden ikiye katlayarak üçgen şeklinde kapatın. Fırın tepsisine sıralayıp üzerlerine yumurta sarısı sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular