4 su bardağı suyu tencereye boşaltın, üzerine aşure poşetini ve ayvaları ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve tencere kapağını kapatmadan 20 dakika daha kaynatmaya devam edin. Ocaktan alıp 5 dakika soğutun ve kepçe ile kaselere paylaştırın.
Susam ve çam fıstıklarını yağsız tavaya alıp kısık ateşte hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Bademleri sıcak suda 15-20 dakika bekletip kabuklarını soyun ve enlemesine ikiye kesin. Aşureleri susam, nar, çam fıstığı ve badem ile süsleyip ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
Aşureleri susam, ceviz ve nar ile süsleyin. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar