Ayvaların kabuklarını soyup küp şeklinde kesin ve bir tencereye alın. Üzerine su ve toz şekeri ekleyip orta ısıdaki ocakta suyunu çekinceye kadar arada karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un, hamur kabartma tozu ve tarçını bir kaba alıp karıştırın. Yumurta, esmer şeker ve toz şekeri çırpma kapına alıp mikser ile 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilin, portakal suyu ve eritilmiş tereyağını ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ekleyin ve düşük devirde kısa bir süre daha çırpın. Cevizleri ilave edip spatula veya kaşık ile karıştırın. Hamuru kalıba alın. Soğuyan ayvalı karışımı üzerine eşit miktarda yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Keki fırından alın ve 5 dakika sonra kalıptan çıkarın. Soğutun ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Hazırlama:30 dk.Orta10 dilim