30x35 cm boyutlarında 2 adet pişirme kağıdı kesin ve birini fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Yumurta aklarını köpük haline gelinceye kadar 1-2 dakika çırpın. Toz şekerin 1/3'ünü ilave edin ve 2-3 dakika çırpın. Yumurta sarıları ve suyu ayrı bir kapta kısa bir süre çırpın. Kalan toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip 2-3 dakika çırpın. Yumurta aklarını ekleyip kaşık veya spatula ile alttan üste doğru kabarıklığını fazla söndürmemeye çalışarak yavaşça karıştırın. Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp yumurtalı karışımın üzerine eleyin. Spatula ile hamur haline gelinceye kadar yavaşça karıştırın. Hamuru fırın tepsisine alın, eşit şekilde yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 12 dakika
İkinci pişirme kağıdının üzerine 1 yemek kaşığı pudra şekeri serpin. Fırından çıkardığınız pandispanyayı bekletmeden hazırladığınız pişirme kağıdının üzerine ters çevirerek koyun. Üstte kalan pişirme kağıdını çıkarın ve alttaki pişirme kağıdı ile birlikte rulo şeklinde sarın. Bu şekilde soğumaya bırakın.
Kivilerin kabuklarını soyun. Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3-4 dakika çırpın. Soğuyan pandispanyayı açın, pasta kremasını kenarlardan 1 cm boşluk kalacak şekilde pandispanyanın üzerine yayın. Kivileri içte kalacak olan kenara yan yana sıralayın ve rulo şeklinde sarın. Krem şantiyi soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve rulo pastayı süsleyin. Üzerine Antep fıstığı serpin ve buzdolabına alın. 2-3 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta