Armutların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Tencereye alın, üzerine şekeri ekleyin ve düşük ısıdaki ocakta suyunu çekinceye kadar pişirin. Tencereden alıp ayrı bir tabağa koyun ve soğumaya bırakın.
Bademleri sıcak suda 15-20 dakika bekletip kabuklarını soyun. Yağsız tavaya alın ve düşük ısıdaki ocakta hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
Sütü tencereye alıp üzerine sakızlı muhallebi poşetini boşaltın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarini ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 10-15 dakika soğutun. Muhallebiyi çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 5 dakika çırpın.
Sakızlı muhallebiyi, aralara hazırladığınız armutları ve bademleri koyarak kuplara doldurun. Buzdolabında 1-2 saat bekletip servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar