Tart kalıbını margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, toz şekeri ve şekerli vanilini çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Un, kakao ve hamur kabartma tozunu ekleyip düşük devirde yaklaşık 1 dakika daha çırpın. Süre sonunda hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Süre sonunda fırından alın. 10 dakika sonra kalıptan ters çevirerek çıkarın ve soğumaya bırakın.
Toz şekeri çelik bir tencereye alın ve düşük ısıdaki ocakta karıştırmadan eritin. Şeker eriyip karamel rengi olunca tereyağını ekleyin ve karıştırın. Kremayı ilave edin ve 1 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp bir kaseye aktarın ve arada karıştırarak soğutun.
Pastacı kremasını süt ile 2 dakika çırpın. Karamel sosun yarısını kekin üzerine yayın. Üzerine pastacı kremasını yayın. Muzu dilimleyin ve dilimleri yarılarına kadar kremaya batırarak sıralayın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Karamel sos ile süsleyin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay