Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine margarin, toz şeker, şekerli vanilin ve suyu ilave edip iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin.
Kalıpları margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Beklettiğiniz hamuru 12 eşit parçaya bölün. Her birini eliniz ile bastırarak kalıpların tabanlarını ve kenarlarını kaplayacak şekilde yayın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp soğutun ve kalıplarından çıkarın.
Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın, mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Krema sıkma torbasına doldurun ve tartoletlerin içine sıkın. Çilek ve Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay