2 adet fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurta, yumurta akı, sirke, tuz, toz şeker ve mahlebi ayrı bir karıştırma kabına alın. Kaşık veya el çırpıcısı ile iyice karıştırın. Üzerine un karışımını ekleyip yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamurdan cevizden daha büyük parçalar alın ve tezgah üzerinde 30 cm uzunluğunda rulo şeklinde uzatın. Rulonun iki ucunu birleştirerek çatal şekli verin. Fırın tepsilerine sıralayın. Arzuya göre hamurdan cevizden daha büyük parçalar alıp her birini 3 eşit parçaya bölün bu üç parçanın herbirini tezgah üzerinde eliniz ile yuvarlayarak 10 cm uzunlıuğunda rulo haline getirin. Üç hamurun iki uç kısmından birleştirip üçlü çatal şekline getirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler