Bademleri bir kaba alıp üzerlerini kapatacak kadar kaynar su dökün. 20 dakika bekletip kabuklarını soyun.
Toz şeker ve suyu tencereye alın ve karıştırın. Orta ısıdaki ocakta 10 dakika kaynatın. Şekerli vanilini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Ilık hale gelinceye kadar bekletin.
Bademleri mutfak robotuna alın ve iyice öğütün. Ilık şerbeti azar azar ilave ederek karıştırmaya devam edin. Daha sonra bir kaba aktarıp eliniz ile toparlayın. 4 eşit parçaya bölün, her birini 10 cm uzunluğunda rulo haline getirin ve pişirme kağıdı üzerine sıralayın.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Badem ezmelerinin üzerine her tarafını kaplayacak şekilde yayın. Buzdolabında çikolataları donuncaya kadar bekletip dilimleyerek servis yapın.
Badem ezmesi karışımını hazırladıktan sonra 3 yemek kaşığı Antep fıstığı kırığı ekleyin ve yoğurun. 4'e bölüp çikolata ile kapladıktan sonra üzerlerine de Antep fıstığı serpin.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar